Salade met appel en geitenkaas

12714167_10205862197498611_1816198675_nDSC_0106

Deze salade is heel erg snel klaar. Ikzelf heb maar 7 minuutjes nodig om deze te maken. Ideaal voor studenten die op kot zitten en niet altijd veel tijd hebben. Bovendien is ze ook gezond. Alleszins gezonder als een pizza van Dr. Oetker die je in de winkel gaat halen -en het is zelfs sneller klaar.

Nodig:
-rucola of een mix met rucola
-geitenkaas in gelijk welk soort vorm
-stevige appel
-notenolie/olijfolie/
-azijn van noten/balsamicoazijn/balsamicostroop
-rozijnen

Begin met wat salade op een bord te leggen (het lekkerste is rucola of een salademix die rucola bevat), vervolgens besprenkel je de salade met wat notenolie én notenazijn/vinaigrette.
Snij wat appel in fijne stukjes (mét schil) en gooi ze over de salade.
Noten hierbij zijn ook heel erg lekker maar het is geen must. De lekkerste vind ik persoonlijk pecannoten of walnoten, maar andere noten gaan ook perfect. Strooi er ook wat rozijnen over.
Dan de geitenkaas. Je kan zo een geitenkaasje kopen waar er spek rond zit. Als je dat bakt wordt de geitenkaas smeuïg en dat is heel lekker. Je kan ook gewoon een geitenkaasbûche (zo een lange ronde) en daar wat stukjes van bij doen, of gewoon sneetjes geitenkaas van Chavroux, gescheurd.

Als je de notenolie/azijn in huis hebt, dan kost dit gerecht je ongeveer 6 tot 10 euro. Je kan meestal wel 3 porties maken met de ingrediënten die je gekocht hebt.

(tip) voor een eenmalige portie heb je in Delhaize zakjes noten voor 99 cent en een zakje rozijnen voor 99 cent. Voor meerdere porties koop je beter een normaal pak noten en rozijnen. Hetzelfde bij de rucola, je hebt kleine zakjes en ook grotere.

Laat het je smaken!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s