STUDENTENMAALTIJD: Salade met boontjes, Breydelspek, gebakken patatjes, tomaat en ei

DSC_0517boontjes
D
it is een slaatje dat mijn zus altijd maakt. Het is eigenlijk heel makkelijk, niet zo duur en het bevat geen gluten.

Benodigdheden:

– boontjes
– tomaatjes
– patatjes (ik kocht voorgekookte krielaardappelen in de Lidl)
– gekookt ei
– veldsla (optioneel)
–  Breydelspek
– mayonaise
– bieslook
– sojayoghurt/melk

Ontdoe de boontjes van hun topjes. Je kookt de boontjes naar eigen smaak (sommige mensen hebben ze liever nog heel knapperig, andere mensen hebben ze liever wat meer gekookt).
Ondertussen kan je het spek en de aardappelen bakken. Ik deed het Breydelspek onder de grill. Spek is sowieso al vet, dus ik wou het niet nog eens in vet in een pan bakken.
Schik alle ingrediënten op een bord.
Kruid met peper en zout.
Serveer met een sausje gemaakt van één eetlepel mayonaise, 2 eetlepels natuursojayoghurt of sojamelk en stukjes verse bieslook.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s