haverpannenkoeken

haverpankoek

Haverpannenkoeken

Deze pannenkoeken zijn een gezonder alternatief voor de gewone. Haver is gezonder als tarwebloem. Je kan ze zo gezond maken als je zelf wilt. Hierover meer verder in deze post. 

Ingrediënten:
– 1 ei
– 2 eetlepels sojayoghurt
– 1dl sojamelk/ haverdrank
– 4 eetlepels fijne haver (voor havermoutpap bv)
– zout
(- 1 eetlepel agavesiroop)
– vetstof
Meng de yoghurt met het ei, voeg vervolgens de haver toe en dan de melk.
Laat dit een halfuur rusten.

Laat wat vet smelten in een pan en laat ze heet worden.
Leg met een lepel wat deeg op de pan en bak langs beide kanten bruin.
Werk af met topping naar keuze.

Ik gebruikte vanillesojayoghurt en gewone gezoete sojamelk omdat dit de lekkerste smaak geeft. Hou hierbij wel in gedachten dat er al suiker in zit, dus dat je eigenlijk geen agavesiroop hoeft te gebruiken. Die gebruik je alleen als je ongezoete melk/yoghurt gebruikt.

Verder gebruikte ik als topping wat griekse yoghurt en diepvriesframbozen. Je kan eigenlijk afwerken met eender welk fruit, noten, yoghurt, mascarpone, chocolade, siroop, confituur, suiker naar eigen smaak.

Suggestie:
Mijn tweede pannenkoek was met witte en blauwe druiven, frambozen, griekse yoghurt en geroosterde cashewnoten. Ook zeer lekker!

Smakelijk!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s