Quinoa met tofu en spinazie

fithap fithap 3

Salade van quinoa, tofu en spinazie

Deze salade is eigenlijk gebaseerd op eentje van de “fithap” in de Vlaanderenstraat 113, Gent. Maar als student is het wat prijzig om voortdurend salades af te halen, dus dacht ik hem eens na te maken. De ingrediënten zijn ook niet bepaald goedkoop, maar ik maak meteen genoeg om 4 keer van te eten.
Hier is een interessant artikel over quinoa http://www.demorgen.be/wetenschap/hoe-gezond-is-wondergraan-quinoa-eigenlijk-a1921991/

Ingrediënten:

– quinoa (ik gebruikte 2 -3 kopjes)
– babyspinazie
– zwarte olijven uit blik zonder pit
– kerstomaatjes
– zure room en/of sojayoghurt met mayonaise en bieslook
– tofu (ik had tofu met tomaat en basilicum)
– zwarte bonen
– limoen
– cashewnoten (optioneel)
– parmezaanse kaas of cheddar
– zwarte peper

Kook de quinoa volgens de verpakking.
Ondertussen bak je de tofublokjes tot ze een lichte bruine kleur hebben.
Snij de kerstomaatjes in twee.

Als de quinoa en de tofu klaar is, begin je met een laagje quinoa, limoensap erover, en vervolgens de olijven, tomaatjes en de tofu. Kruid met zwarte peper.
Indien je de dressing gebruikt, meng 2 eetlepels sojayoghurt met één lepel mayonaise en knip de bieslook in kleine stukjes. Anders gebruik je zure room voor erboven.
Leg er vervolgens enkele blaadjes gewassen bladspinazie over.
Rasp er wat kaas over. Je kan eventueel ook wat cashewnoten erover strooien.
Werk af met nog wat dressing of zure room.

Smakelijk!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s