Frisse lunch: quinoa met tzatziki en gerookte kip

DSC_0916
Quinoa met tzatziki en gerookte kip

Ingrediënten:

  • 250 g yoghurt (bij voorkeur Griekse yoghurt, ik gebruikte yoghurt op basis van schapenmelk)
  • 1 komkommer
  • 1 dikke teen look
  • zout, peper
  • rucola
  • gerookte kip (vind je in Delhaize al versneden en als filet in Albert Heijn)
  • pijnboompitten
  • quinoa
  • optioneel: verse munt

Kook de quinoa. Een aanbevolen portie is ongeveer 75 gram per persoon.
Zorg dat het volume water dubbel zo groot is als het volume quinoa.

Rasp de komkommer met schil door een grove rasp.
Laat hem even uitlekken in een zeef of vergiet en wring de komkommer uit tot dat het meeste water verdwenen is.
Pers de look met een kookperser of snij hem heel fijn.
Vermeng de look, komkommer, peper en zout met de yoghurt.
Voeg eventueel wat fijngesneden muntblaadjes toe.

Als de quinoa is afgekoeld, kan je de salade afwerken.
Schep de quinoa in een bord of potje, schep er ruim wat tzatziki over, en leg er een handvol rucola bovenop.
Werk af met de fijngesneden kip en pijnboompitten.

Smakelijk!

Advertisements

2 thoughts on “Frisse lunch: quinoa met tzatziki en gerookte kip

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s