Lichte pastasalade

DSC_0942 DSC_0938

Ideaal voor op een warme zomerdag: fris en licht. 


Ingrediënten:

  • speltpasta (of volkorenpasta)
  • radijsjes
  • granny smith appel
  • gerookte zalm
  • komkommer
  • lenteui
  • peper en zout
  • optioneel: griekse yoghurt en/of mierikswortel

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Ik gebruikte speltpasta omdat ik intolerant ben voor tarwe. Je kan ook volkorenpasta gebruiken of gewoon witte als je dat graag hebt.

Ondertussen kan je de gewassen lenteui fijn snijden in kleine ringetjes.
Ook de gewassen radijsjes en geschilde komkommer snij je in kleine stukjes.
Appel doe je best op het laatste om te voorkomen dat hij bruin wordt.
Ik laat de schil van de appel eraan.

Voeg de gesneden groentjes toe aan de pasta. Het is belangrijk dat de pasta niet meer warm is.

Verknip of versnijd de gerookte zalm boven de pasta in kleine reepjes en voeg de kleine stukjes appel toe. Werk af met wat peper en zout (niet te veel zout want gerookte zalm is meestal al zout)

Je kan de pasta zo eten, zonder sausje. Als je hem een dagje in de koelkast laat staan, trekken de smaken in de pasta.
Als je het toch te droog vindt, kan je er wat Griekse yoghurt bij doen en eventueel een klein lepeltje mierikswortel. (wel best een vette yoghurt en geen magere. Mayonaise kan natuurlijk ook.

Ik bewaarde de pasta 3 dagen in de koelkast en de appel werd niet bruin. Ik zou wel aanraden de yoghurt er pas aan toe te voegen op het moment dat je hem serveert, omdat het water dat van de komkommer komt, ervoor kan zorgen dat de yoghurt waterig wordt.

Laat het smaken!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s