Pistachecakejes met witte chocolade (glutenvrij)

 

pistache-cake

Deze cakejes zijn niet zo gezond als mijn andere recepten maar een zoete zonde moet kunnen. Deze cakejes zijn het zeker waard!
Bovendien is het een glutenvrij recept. Voor mensen die niet glutenvrij hoeven te eten, kunnen een basis cupcakerecept volgen en gewoon de gemalen pistache toevoegen op het einde. 
Ingrediënten:

  • 125 g glutenvrije bloem (ik gebruikte die van Schär)
  • 100 g kristalsuiker
  • 150 g boter
  • 100- 150 g pistachenoten*
  • 50 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 en half theelepel bakpoeder
  • 80 g witte chocolade
  • amandelschilfers

Verwarm de oven voor op 180° C.

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, of laat ze op een laag vermogen zacht worden in de microgolfoven. Het is de bedoeling dat ze niet volledig gesmolten is maar dat je er wel gemakkelijk door kan roeren.

Voeg de suiker en de vanillesuiker bij de boter en klop tot een glad mengsel.

Voeg nadien de eieren toe en roer ze eronder. Als je nog brokjes ziet, is het niet erg. Dit verdwijnt zodra de bloem erbij gaat.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng.

Doe de pistachenoten in een blender en maal ze fijn. Er mogen nog een paar stukjes in zitten maar zorg dat het grootste deel goed is fijngemalen.

Voeg de pistache en het amandelpoeder bij het deeg en meng. Als het deeg nog te droog lijkt, voeg dan 2 eetlepels melk toe.

Verdeel het deeg over cupcakevormpjes.
Bak 20 à 30 min op 180°C.
Als je er met in prikt met een mes of vork en er hangt geen vloeibaar deeg meer aan, zijn ze gaar, maar je kan ze er dan nog even in laten voor een iets bruiner korstje.

Laat de cakejes afkoelen.

Smelt de witte chocolade au bain marie. (een klein kommetje met de chocolade in IN een andere grote kom met kokend water in)
Ondertussen rooster je de schilfers in een pan tot ze goudbruin zijn.
Verdeel de chocolade over de cakejes en bestrooi met de amandelschilfers.
Laat zo afkoelen in de ijskast.

SMAKELIJK!

*Pistachenoten:
– Kunnen best duur zijn, maar als je ze nog in hun schaal koopt, kunnen ze goedkoper uitvallen. Ik kocht ze in Delhaize van het witte product. (die liggen altijd onderaan verstopt)
– Ik maakte de cakejes met gezouten pistachenoten. Zo zijn ze heel lekker en het zout stoort niet, maar geeft juist een heel lekkere smaak. Als je niet erg houdt van zout, of op je zoutgehalte wilt letten, kan je ook ongezouten noten gebruiken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s