Bananabread met kokos en frambozen (vegan + glutenvrij)

 

14202998_10208540594245609_901206543_o

Foto door Laura Debusschere

12204900_10205301647685216_717799140_n

 

 

Bananenbrood met kokos en frambozen

Een gezonde variant op cake: zonder suiker en zonder boter.
Vegan en glutenvrij.

Bananenbrood is vaak met veel banaan, maar ik hou niet van de smaak van banaan dus ik gebruikte er maar één.

Ingrediënten:

  • 100 g geraspte kokos
  • 150 g frambozen (eventueel diepvries)
  • een blikje of brikje kokosmelk (het mijne was 250 ml en ongeveer 18 procent vet)
  • 1 rijpe banaan
  • 125 g glutenvrije bloem (of speltbloem, rijstebloem, boekweitmeel,…)
  • 2 à 3 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker OF zaadjes van één doormidden gesneden vanillestokje OF een (kleine) theelepel vanille-essence
  • zout

Verwarm de oven voor op 160°C.
Plet de banaan tot alle stukjes eruit zijn.
Meng de geplette banaan met de kokosrasp, agavesiroop en kokosmelk en meng.
Voeg de bloem beetje per beetje toe aan het mengsel.
Als laatste voeg je het zout, de vanille en het bakpoeder toe.
Schep de frambozen onder het deeg maar voorkom dat je de frambozen plet zodat er zo weinig mogelijk kleur in het deeg komt.
Schep het deeg in een ingevette cakevorm en werk af met nog wat frambozen.

Omdat het de eerste keer was dat ik het zelf probeerde, kan ik nog geen exacte bakinstructies geven. Mijn cake heeft zeker 70 min in de oven gezeten.
Je kan met een stokje in de cake prikken. Het deeg mag nog vochtig zijn maar er mag geen lopend deeg meekomen.
Ik veranderde de temperatuur na 40 min naar 140°C.
Je kan hem er uithalen en een stukje afsnijden. Als hij nog niet gaar is, plaats je hem gewoon nog even in de oven op een lage temperatuur.
Als de bovenkant bruin begint te worden, kan je er aluminiumfolie over doen.

Koel af en bewaar in een plastieken doos of in aluminiumfolie.

Serveertips: 

  • Je kan een stukje op laag vermogen 20 seconden in de microgolfoven verwarmen.
  • Rasp wat witte chocolade over een stukje bananenbrood.
  • Smelt wat witte chocolade en smeer op een stukje.
  • Heerlijk met een tas groene of witte thee.

Laat het smaken!

12200758_10205305445300154_419853666_n (1) 12202150_10205305445460158_1909640118_n (1)

2 thoughts on “Bananabread met kokos en frambozen (vegan + glutenvrij)

Leave a comment