Risotto met pompoen, geitenkaas, spinazie en kastanjechampignons

12285922_10205411768798175_804715611_n

Deze risotto is super lekker en erg vullend. Ik gebruikte een mix van bruine rijst en zilvervliesrijst omdat die meer vezels bevatten en dat gezonder is.
INGREDIËNTEN:

  • 300 gram rijst
  • 1 sjalot
  • 1 pompoen
  • 200 gram spinazie
  • bakje kastanjechampignons
  • 800 ml bouillon (kip of groenten)
  • potje smeerbare geitenkaas
  • teentje look
  • kruiden: paprikapoeder, cayennepeper, oregano, tijm, rozemarijn, kruidentuiltje met mate
  • peper en zout
  • olijfolie

 

Begin met de oven voor te verwarmen op 200°.
Verwijder de zaadjes uit de pompoen en snij hem in blokjes. Doe de pompoen met olijfolie, peper en zout cayennepeper en wat paprikapoeder in een ovenschaal en rooster ongeveer 30 minuten.

Ondertussen kan je de sjalot fijnhakken. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie.

Ik bakte de champignons in een aparte pan omdat ik ze graag erg donker heb gebakken.

Voeg de rijst toe en roer door de olie en sjalot.
Kruid met oregano, rozemarijn, tijm, kruidentuiltje, peper en zout. (je hoeft niet alles te gebruiken, dit zijn slechts suggesties.)
Blus af met de bouillon.
Laat zo verder koken en roer af en toe. Als je ziet dat hij te droog wordt, voeg dan nog wat water toe.

Als de pompoen klaar is, kan je wat stukjes bij de risotto voegen, zodat de pompoen los komt in de rijst. Als je graag nog wat volledige stukjes hebt, hou je er nog apart om er achteraf bij te serveren.

Zet een pan op het vuur en doe de gewassen spinazie hierin met peper en zout tot de spinazie gekrompen en gaar is.

De risotto is klaar als de bouillon is ingetrokken en de rijst gaar is.
(het moet dus een soort van papje zijn maar de rijst mag ook niet meer hard zijn. Als ze nog hard is, moet je water of bouillon toevoegen. Het mag ook niet te papperig zijn dus zorg dat de rijst niet te veel gekookt is.)

Schep de geitenkaas naar eigen smaak door de risotto.

Werk af met de champignons, de spinazie en eventueel nog wat apart gehouden pompoenblokjes.
`

 

 

Laat het smaken!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s