Courgette-basilicumsoep met kruidengehaktballetjes

12804244_10205933813928977_670140178_n

Courgettesoep met verse basilicum, pecorino en kippengehaktballetjes met bladpeterselie.

Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 1 grote ui
  • 1 aardappel
  • groenten- of kippenbouillonblokje
  • verse basilicum
  • verse bladpeterselie
  • +-400g kippengehakt
  • teentje look
  • blokje verse pecorino of parmezaan
  • 1 ei
  • paneermeel
  • olijfolie
  • peper en zout
  • oregano

Hak de ui fijn. Snijd de aardappel en courgette in kleine blokjes.
Doe olie in een kom en stoof de ui aan.
Voeg de aardappel en courgette toe en stoof 5 minuten mee.
Voeg ongeveer 750 ml water en een bouillonblokje toe.
Laat 20-30 min koken. Ondertussen kan je de balletjes maken.

Balletjes:
Meng het kippengehakt met een losgeklopt ei, wat paneermeel, en fijngehakte bladpeterselie.
Rasp de look en voeg bij het gehakt.
Indien het gehakt nog niet gekruid is, kan je het nog kruiden met peper, zout en oregano. Hier kan je eventueel ook wat geraspte parmezaan of pecorino aan toevoegen.
Rol kleine balletjes en bak ze bruin en gaar in een pan.

Als de soep voldoende heeft gekookt en de groenten zacht zijn, voeg je de verse basilicum toe en rasp je de kaas fijn (naar smaak toe te voegen).
Kruid met peper en zout.
Mix de soep.

Afhankelijk van je voorkeur kan je de soep zonder basilicum eerst volledig fijn mixen, en dan grofgehakte basilicum toevoegen, of je kan ze mee fijn mixen. (ook lekker!

Voeg te balletjes toe en laat het smaken!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s