Quinoasalade met gerookte zalm en basilicum

blog

Nodig voor 2à3 personen:

  • 150g gerookte zalm
  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 à 2 rijpe avocados
  • 120 g quinoa
  • klein handjevol pijnboompitten
  • sla naar keuze of komkommer
  • veel verse basilicum
  • peper

Begin met het koken van de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal neem je één hoeveelheid quinoa en twee hoeveelheden water met een snuifje zout om te koken tot de quinoa opgezwollen is en de kiemen lichtjes loskomen.

Snijd de gerookte zalm fijn in reepjes.

Hak de kerstomaatjes in twee.

Halveer de avocado en verwijder de schil. Hak de avocado in blokjes.

Indien je komkommer gebruikt, schil hem en hak in blokjes.

Anders voeg je de sla toe.

Rooster de pijnboompitten in een pannetje op gemiddeld tot hoog vuur maar hou ze goed in de gaten en roer om want ze kunnen snel verbranden.

Pluk de blaadjes basilicum, voeg toe en kruid met peper.

Je kan alle ingrediënten mooi boven elkaar op een bord of in een kom leggen als je het mooi wilt houden maar het lekkerste is eigenlijk als je de salade goed mengt en de avocado een beetje geplet is tussen de andere ingrediënten.

 

 

SMAKELIJK !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s