Salade met kip, mango en munt en koriander

14522218_10207369051689024_1875488167_o.jpg

blogg

Nodig voor 2 à 3 personen:

  • 200 gram blokjes mango
  • 2 kipfilets
  • gemengde sla
  • 100 gram couscous, quinoa of rijst
  • een bokaal geroosterde paprika of vers geroosterde paprika, ontveld
  • een paar takjes munt
  • een paar takjes koriander
  • peper en zout

* mango uit een blik of bokaal is niet aan te raden. Dit smaakt zelden hetzelfde en is vaak nog extra gesuikerd. Mango uit de diepvriezer is echter wel een alternatief.
* Kies voor een neutrale salade zoals eikenblad, veldsla of ijsbergsla. Jonge spinazie kan ook lekker zijn maar ik zou scherpe smaken als rucola of snijbiet vermijden.
* De geroosterde paprika uit een bokaal is vaak wat zuurder. Hou je hier niet van of heb je het liever vers: rooster de paprika dan in de oven en gebruik hem zonder vel.

Begin met het koken van de rijst, quinoa of couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

Hak de mango in stukjes van ongeveer 1 cm of laat de blokjes mango uit de supermarkt ontdooien.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak in de pan met olijfolie. Kruid met peper en zout.
Laat afkoelen.

Snijd de geroosterde paprika in blokjes of reepjes en voeg toe aan de afgekoelde ingrediënten.

Voeg ook de sla toe.

Pluk wat blaadjes munt en koriander en werk hiermee af.

Voor extra smaak kan je wat witte wijnazijn of rijstazijn toevoegen.

Voor extra pit kan je schijfjes fijne chilipeper zonder de zaadjes toevoegen.

Kruid af met peper en zout.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s