veganistische vanillepannenkoekjes met blauwe bessen, griekse yoghurt en kokos

1358bloggg9083_10206771189022831_587871200_o

Nodig voor 1 persoon:

  • 100 g speltbloem
  • 100 ml soyamelk
  • half vanillestokje
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • snuif zout
  • griekse yoghurt
  • blauwe bessen: vers of diepvries
  • eetlepel kokosschilfers
  • agavesiroop of ahornsiroop om af te werken

 

Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de pulp eruit.
Roer dit door de soyamelk samen met wat zout.
Voeg de gesmolten kokosolie toe aan dit mengsel en voeg beetje per beetje de bloem toe.
Voeg het bakpoeder toe en roer een laatste keer tot alles gemengd is.

 

Plaats een pan op middelhoog vuur en vet in met wat boter en olie.
Bak aan beide kanten lichtbruin. Je kan het pannenkoekje omdraaien als je belletjes begint te zien bovenaan en de bovenkant minder vloeibaar wordt.
Bak al het beslag op.

Werk af met de yoghurt, de blauwe bessen en de kokosschilfers.
Wie houdt van zoet, kan nog wat siroop over de pannenkoekjes gieten.

 

Laat het smaken!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s