Groene soep met verse basilicum

Deze felgroene soep maakt wel als pesto. Zeker als je een beetje parmezaanse kaas of pecorino toevoegt. Al maakt dat de soep wel minder puur en iets minder gezond. Aan jou de keuze.

  • 3 courgettes
  • 3 tenen look
  • 1 ui
  • 400 g diepvrieserwten
  • 1 verse basilicumplant
  • 2 à 3 groenten of kippenbouillonblokjes
  • peper en zout
  • optioneel: 30 g pecorino of parmezaanse kaas

 

Als je soep maakt, is het belangrijkste om goed te mixen, de groenten voldoende te koken zodat ze gemakkelijk gemixt worden, maar ook niet te lang zodat niet alle voedingsstoffen verdwijnen. Ze mag niet te waterig zijn maar sommige mensen hebben ook niet graag een dikke pap. Proeven op het einde is dus zeer belangrijk!

Ontdooi de erwtjes.
Hak de courgetten in blokjes van ongeveer 3 cm.
Snijd de ui en plet de look.
Stoof de ui aan.
Voeg ook de look toe en laat nog 2 min stoven.
Doe ook de courgetteblokjes in de kom.
Kook 1,5 – 2 liter water en los de bouillonblokjes hierin op.
Voeg het kokend water toe.
Laat 20 min koken en voeg dan de erwtjes toe.
Laat nog 5 min koken voeg dan de verse basilicumblaadjes toe. De blaadjes van één plant mogen er allemaal in.
Mix de soep fijn.
Kruid met peper en zout.
Voeg eventueel wat kaas toe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s