Vegan stracciatella ijs (BOUNTY)

Heerlijk plantaardig stracciatella ijs op basis van kokosmelk.

Nodig:

  • 2 blikken kokosmelk (in totaal 800 ml)
  • 2 zakjes kokoscrème (hoog vetpercentage) van Go-Tan
  • 150 g suiker
  • 90 g zwarte chocolade van minstens 70% cacao
  • vanille aroma
  • één vers vanillestokje
  • snuifje zout

Maken:

Laat de zakjes kokoscrème weken in heet water.
Knijp met je vingers in de zakjes zodat het een homogeen mengsel wordt.

Doe de kokosmelk, kokoscrème, vanille-aroma naar smaak, snuifje zout en suiker in een pannetje op een gemiddeld vuur.

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met een mesje de pulp eruit. Voeg toe aan het mengsel.

Laat alles warm worden tot alles is gemengd en de suiker is gesmolten.

Laat het mengsel goed afkoelen in de koelkast of diepvriezer.

Giet in de ijsmachine en volg verder de instructies daarvan.

Hak de chocolade in fijne en minder fijne stukjes en roer onder het klaargemaakte ijs.

Bewaar in ijskast.

Geniet!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s